Διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο στην Πάτρα: Σοκαριστικοί διάλογοι και απειλές σε ανήλικους

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις από τη λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας και η οποία εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 28.04.2024 20:11 Μαρούσι: 10 άτομα εμπλέκονται στη συμπλοκή έξω από νυχτερινό κέντρο που κατέληξε σε δολοφονία– Πού στρέφονται οι έρευνες

Η εγκληματική οργάνωση θησαύριζε, με τα μέλη της να πωλούν χασίς, κοκαΐνη και χάπια ecstasy, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο το σχολικό συγκρότημα στο οποίο στεγάζονται το 4ο γυμνάσιο και το 5ο λύκειο Πατρών. Το θράσος τους είχε φθάσει σε τέτοιο σημείο, καθώς έγραφαν τον τιμοκατάλογο των ναρκωτικών στους τοίχους. Το κύκλωμα λειτουργούσε με όρους μαφίας με μαθητές να κάνουν τα βαποράκια και τους ντίλερς.

«Μιλάμε για ενήλικους δράστες οι οποίοι είχαν ηγετική μορφή και οι οποίοι δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν έντονη σωματική βία και λεκτική, προκειμένου να μυήσουν στην οργάνωση ανήλικα παιδιά μέσω των οποίων σαν βαποράκια έσπρωχναν ναρκωτικά είτε σε άλλους ανήλικους ή νεαρούς χρήστες» ανέφερε στο OPEN ο πρόεδρος των αστυνομικών Αχαΐας, Χάρης Τσιτσίκας.

Συγκλονιστικοί οι διάλογοι της εγκληματικής οργάνωσης

Τα μέλη του κυκλώματος έδιναν εντολή στους μαθητές ακόμα και εν ώρα λειτουργίας του σχολείου να δίνουν ναρκωτικά σε χρήστες που έρχονταν στα κάγκελα του σχολείου.

Είναι αποκαλυπτικός ο διάλογος που καταγράφηκε, μεταξύ ενός από τους αρχηγούς και ενός μαθητή – βαποράκι.

  • Αρχηγικό μέλος: Που είσαι;
  • Ανήλικος: Στο σχολείο είμαι. Έχουμε διάλειμμα.
  • Αρχηγικό μέλος: Ωραία. Έρχεται ο ....... , βγες στην πόρτα και βγάλτου ένα (γραμμάριο) από την καβάτζα.

Οι κρυψώνες της οργάνωσης

Οι αποκαλύψεις μετά την έφοδο της δίωξης ναρκωτικών σοκάρουν. Τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν ως κρυψώνες τα ρολόγια της ΔΕΗ και μέρη μέσα στο σχολείο. Εκεί που καθημερινά κυκλοφορούσαν δεκάδες μαθητές. 

«Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν ως καβατζα χώρους του σχολείου. Ακόμα και στο ρολόι της ΔΕΗ που βρίσκεται πίσω μου είχαν κρύψει ναρκωτικά» ανέφερε ο Νίκος Γιαπράκας στο OPEN.

Πρόστιμο στους μαθητές

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά 19 άτομα, από τα οποία 4 είναι μαθητές. Όταν τα παιδιά δεν κατάφερναν να πουλήσουν τις ποσότητες των ναρκωτικών που τους έλεγαν, τότε υπήρχε τιμωρία.

Χαρακτηριστικός ο διάλογος που ακολουθεί:

  • Αρχηγός: Δεν έφερες τα λεφτά. 50€ πρόστιμο.
  • Υπαρχηγός: 50€ πρόστιμο και από μένα.

Απειλές για τη ζωή των μαθητών

Ένας από τους μαθητές που δούλευαν για το κύκλωμα, κατήγγειλε ότι είχε ξυλοκοπηθεί όταν δεν κατάφερε να πουλήσει ναρκωτικά, ενώ σοκάρουν οι απειλές στις τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν καταγραφεί.

«Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα φοβισμένα. Ο δικός μου πελάτης είναι 13 ετών και κάτι μηνών. Καταλαβαίνετε σε μία τέτοια ηλικία είναι πολύ λογικό να είναι φοβισμένο» ανέφερε ο Άκης Βαβαρούτας, συνήγορος κατηγορούμενου μαθητή.

Ο διάλογος των αρχηγών που απειλούσαν μαθητές:

  • Αρχηγικό μέλος: Πούλησες;
  • Ανήλικος: όχι. Δεν μπόρεσα σήμερα.
  • Αρχηγικό μέλος: Αν δεν πουλήσεις ξέρεις που έχω το μαχαίρι. Και ξέρεις πόσο κόβει.

Δύσκολο στοίχημα η επιστροφή στη κανονικότητα

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε κατάσταση σοκ μετά από τις αποκαλύψεις και η επιστροφή στην κανονικότητα είναι ένα δύσκολο στοίχημα για την σχολική κοινότητα.

Η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας καταδίκασε τα όσα συνέβαιναν στο σχολικό συγκρότημα και στάθηκε στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να επανέλθει η κανονικότητα.

«Να συνεργαστούμε όλοι μαζί, να συνεργαστούμε όλοι, για να είναι το σχολεία όπως πρέπει να είναι. Είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα στα σχολεία» ανέφερε σχετικά η κ. Ευγενία Πιερρή ενώ στο ερώτημα αν της είχε αναφερθεί κάτι παλαιότερα από τη διεύθυνση του σχολείου ξεκαθάρισε: «Όχι δεν είχε υποπέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψή τους. Δεν είχα κάποια τέτοια ενημέρωση».

Από τους 19 συλληφθέντες, 4 άνδρες κατηγορούνται ως αρχηγικά μέλη του κυκλώματος ναρκωτικών και όλοι αναμένεται να απολογηθούν την Τρίτη (30/4).

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη

Αδιανόητο: Έριξαν με… drone εμπρηστικό μηχανισμό για να κάψουν επιχείρηση

09ec3f8b-996c-419d-be98-04fa2cd121b8.jpg

Σάρωσαν οι άνεμοι το Αιγαίο: Ριπές έως 106 χιλιόμετρα την ώρα! Δείτε πίνακα

f0d7dfda-3544-417f-b518-9a7999d0e0b2.jpg

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Εξανάγκαζε τη σύντροφό του να εκδίδεται και τη χτυπούσε

233bb0c3-2840-4888-8376-5e535c330611.jpg

Ακρόπολη: Αντιδράσεις για φωτογραφίες με χλαμύδες στον ιερό βράχο – Εξηγήσεις ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ από Μενδώνη

26a6df10-16e4-4af0-876b-5ca5b3a59b6d.jpg