Φωτιά στο Μάτι: «Μέχρι τελευταία στιγμή καιγόμουν» - Εγκαυματίες περιγράφουν το θρίλερ της 23ης Ιουλίου

Η οργή και η λύπη των συγγενών των θυμάτων και των εγκαυματιών από τη φωτιά στο Μάτι υπάρχει ακόμα, ειδικά μετά την ήπια δικαστική απόφαση. Συνεχίζουν να ζητούν Δικαιοσύνη.

Η Άντζελα Κωνσταντάκη, κάτοικος στο Μάτι, μιλάει για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια για τη μάταιη προσπάθεια της να σώσει τη μητέρα της, ενώ η ίδια καιγόταν.

«Η μαμά μου πέφτει, προσπαθώ να τη σηκώσω. Δεν τα καταφέραμε. Ήρθε ο άντρας μου από πίσω τρέχοντας… προσπαθεί και εκείνος να τη βοηθήσει να σηκωθεί, αλλά εκείνη την ώρα άρπαξε φωτιά το πεύκο και το σκίνο που ήταν δίπλα μας. Τεράστια φωτιά. Και αρχίζω να καίγομαι και εγώ και όταν αρπάζει το πόδι μου φωτιά, αφήνω το χέρι της μαμάς μου να σβήσω τη φωτιά από πάνω μου. Xτυπιέμαι, προσπαθώ σβήνω τη φωτιά άρπαξε και το χέρι μου και νιώθω τον άνδρα μου, που μου αρπάζει το χέρι μου και μου λέει τρέχα. Φώναζα για τη μαμά μου. Έφυγε μου λέει, τρέχα», δηλώνει.

Ο πλημμεληματικός χαρακτήρας του κατηγορητηρίου έκανε αυτούς που έζησαν τη νύχτα της πύρινης κόλασης να μην περιμένουν τιμωρίες ανάλογες των όσων είδαν με τα μάτια τους...

«Απαιτώ, είναι απαίτηση να υπάρξει δικαιοσύνη, να πληρώσουν αυτοί που φταίνε. Καθώς επίσης, θα περίμενα από αυτούς που ήταν υπεύθυνοι όλους αυτούς, ένα συγνώμη. Εγώ προσωπικά περίμενα ένα συγνώμη», τονίζει η κα Κωνσταντάκη.

«Μέχρι τελευταία στιγμή καιγόμουν»

Ο Δημήτρης Φιλιππής νοσηλεύτηκε για 1,5 μήνα στο νοσοκομείο με βαρύτατα εγκαύματα και σοβαρό πρόβλημα στους πνεύμονες. Αφού εξασφάλισε ασφαλή διαφυγή για τη σύζυγο και τον γιο του, επέστρεψε για να βοηθήσει με αυτοθυσία ηλικιωμένους που είχαν παγιδευτεί σε μία κατασκήνωση.

Ο κ. Φιλιππής, πολυεγκαυματίας τονίζει: «Απέδρασα καμένος, συνέχισα να καίγομαι στην πορεία, μέχρι τελευταία στιγμή καιγόμουν. Κάποια στιγμή απλά κάπου πήδηξα. Τώρα από πού πήδηξα, πώς πήδηξα από τι ύψος πήδηξα δεν ξέρω. Ξέρω ότι βρέθηκα όρθιος στα βράχια και από εκεί πήδηξα στη θάλασσα».

Για το ποια ήταν η πρώτη του αντίδραση στο άκουσμα της ετυμηγορίας του δικαστηρίου και των ποινών, ο κ. Φιλιππής απαντά: «Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. Τι θα αλλάξει; Γιατί δεν το έκαναν αυτό πριν 20 μήνες που ξεκίνησε το δικαστήριο. Ήταν απλά επειδή επαναστάτησε ο κόσμος. Δεν πιστεύω ότι κάτι θα αλλάξει».

Η Μαρίνα Καρύδα, κάτοικος και συγγραφέας του βιβλίου «Μάτι 23 Ιουλίου 2018» λέει: «Ποιος θα δικαιώσει τους 9 πνιγμένους αφού δεν κατηγορείται κανείς γι’ αυτό; Ποιος θα δικαιώσει τους ανυποψίαστους που η αστυνομία έστειλε μέσα; Ποιος θα δικαιώσει που έχεις έναν υπουργό και δίνει εντολές στο κέντρο επιχειρήσεων και δεν είναι κατηγορούμενος;».

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη

Ένας νεκρός και μία τραυματίας από δολοφονική επίθεση με πυροβολισμούς κατά αυτοκινήτου στο Βύρωνα: Οι εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ

77d53aad-5092-46ee-a1e9-6dbc1425d907.jpg

Από το Γαλάτσι στο ΣΕΦ και ξανά στο Γαλάτσι: Το παρασκήνιο της ομιλίας Ράμα στην Αθήνα και η ενόχληση της κυβέρνησης

7b2bc24b-2922-4904-a8a4-a3175ad51605.jpg

Live η κακοκαιρία – εξπρές με καταιγίδες, ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας: Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

41e5b99a-c7ea-4f57-a479-f2fd85b3f8a7.jpg

Μαρίνα Σαττι: Η πρώτη ανάρτηση μετά την εμφάνισή της στη Eurovision και η αποθέωση στα backstage

55d72d18-3982-417a-9575-cd19534557c0.JPG