Κατάθεση στεφάνου από τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων για τους πεσόντες στο Λαφονήσι

Κατάθεση στεφάνου από τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων για τους πεσόντες στο Λαφονήσι

Ο Βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων στην εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη σφαγή στο Λαφονήσι που διοργάνωσε ο Δήμος Κισάμου.

Η τιμητική εκδήλωση έλαβε χώρα στο μνημείο του Κρητικού, το οποίο έχει ανεγερθεί στο Ελαφονήσι για να τιμήσει τα θύματα της σφαγής 600 αμάχων και των λίγων ενόπλων που προσπάθησαν να τα προστατεύσουν από τα υπέρτερα αιγυπτιακά στρατεύματα του Χουσεΐν πασά, στις 6 Απριλίου του 1824.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των νεκρών, υπογραμμίζοντας τις τεράστιες θυσίες των Κρητικών στον αγώνα τους για την ελευθερία και αργότερα για την Ένωση με τη μητέρα Ελλάδα:

«Τιμώντας τη μνήμη των αγωνιστών και των αμάχων που σφαγιάστηκαν εδώ πριν από 200 χρόνια τιμούμε ταυτόχρονα και τη μνήμη χιλιάδων Κρητικών, ανδρών και γυναικών αλλά και μικρών παιδιών που έδωσαν τη ζωή τους σε διαδοχικές επαναστάσεις, ώστε η Κρήτη να βρεθεί ελεύθερη και να ενωθεί τελικά με τη μητέρα πατρίδα. Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης των αγώνων και των θυσιών τους είναι το ελάχιστο χρέος των σημερινών γενεών που απολαμβάνουν το αγαθό της ελευθερίας που εκείνοι μας κληροδότησαν με το αίμα και τη θυσία τους».