Ολυμπιακή Φλόγα: Ξεκίνησε το ταξίδι της για τη Γαλλία με... ιστιοφόρο - Δείτε φωτογραφίες

Η τριήρης του Πολεμικού Ναυτικού, «Ολυμπιάς» μαζί με 25 ιστιοπλοϊκά σκάφη συνόδευσαν το ιστιοφόρο Belem έξω από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι το Μικρολίμανο όπου και σάλπαρε για τη Μασσαλία, μεταφέροντας την Ολυμπιακή Φλόγα, έπειτα από 11 ημέρες ταξιδιού στη χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 27.04.2024 16:36 Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακιστέοι ο «Κοκός» και ένας 26χρονος – Τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι

Για πρώτη φορά δια θαλάσσης

Για πρώτη φορά στην ιστορία η Ολυμπιακή φλόγα, θα μεταφερθεί δια θαλάσσης στη Γαλλία, με το πανέμορφο ιστιοφόρο, σύμβολο της ναυτικής ιστορίας της χώρας. Ο Πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής των ολυμπιακών αγώνων, Τόνι Εστανγκέ πρώην Ολυμπιονίκης στην Αθήνα στο κανόε καγιάκ, συγκινημένος, κράτησε στα χέρια του την Ολυμπιακή φλόγα. «Είναι μια σημαντική στιγμή για το Παρίσι 2024. Η φλόγα θα μεταφερθεί με αυτό το σκάφος, που είναι το παλαιότερο στη Γαλλία από το 1896, όπως και οι Ολυμπιακοί Αγώνες και είναι ένας εκλειπτικός συμβολισμός» επισήμανε σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης υπογράμμισε: «Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή όταν μεταφέρεται για πρώτη φορά ολυμπιακή φλόγα δια θαλάσσης άρα ο Πειραιάς έχει την τιμητική του, μεταφέρεται και παραδίδεται σ ένα λιμάνι, το μεγαλύτερο της Γαλλίας τη Μασσαλία με το οποίο ο Πειραιάς είναι αδελφοποιημένη πόλη εδώ και πολλά χρόνια» και πρόσθεσε «πάει σε μια ιστορική πόλη που την έχτισαν Έλληνες ναυτικοί εννοώ τη Μασσαλία».

Ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα για τη Γαλλία με το ιστιοφόρο Belem/Eurokinissi

Ο αντιδήμαρχος Παρισιού, υπεύθυνος Αθλητισμού και Ολυμπιακών Αγώνων Πιερ Ραμπαντάν δήλωσε: «Τώρα έχουμε την ευθύνη να μεταφέρουμε την ολυμπιακή φλόγα με το «Belem» από την θάλασσα της Μεσόγειου. Πρόκειται να είναι ένα υπέροχο ταξίδι για όλους όσους βρίσκονται στο σκάφος, είμαστε πολύ περήφανοι και ενθουσιασμένοι».

Από την πλευρά του ο Νίκος Αλιάγας σημείωσε: «το ζούνε πολύ σοβαρά  δηλαδή δεν μπορείς τη φλόγα να την πάρεις να κάνεις μια selfie, έβλεπα κόσμο και αυτοί το ζουν πολύ σοβαρά. Είναι πολύ προστατευμένη η όλη ιστορία». Πυρετώδεις οι ετοιμασίες για την υποδοχή και στη Μασσαλία.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη

ΕΛΑΣ για διάρρηξη στη διεύθυνσης εκλογών του ΥΠΕΣ: «Διεξάγεται έρευνα» – «Δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο», απαντά το υπουργείο

dba12646-f895-4aa4-ba6b-717394d5ee79.jpg

Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακιστέοι ο «Κοκός» και ένας 26χρονος – Τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι

10ff566c-6afe-4c26-8082-f76246cf7463.jpg

Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του ρεμπέτη της Αριστοτέλους - Τι αποκαλύπτει στενός του φίλος

359fb90b-667b-4af2-9297-ba35071fad8c.png

Αθηνά Οικονομάκου: Η ανάρτηση για την ημέρα του γάμου της - «Πολλές φορές αναρωτήθηκα γιατί το περνάω όλο αυτό»

a8d42875-ecef-4153-a4a7-0c87c40847ff.jpg