Συνεχίζονται οι περιπτώσεις εξαπάτησης μέσω τηλεφώνου

Συνεχίζονται οι περιπτώσεις εξαπάτησης μέσω τηλεφώνου

Δύο περιπτώσειςεξαπάτησηςμέσωτηλεφώνουκαταγγέλθηκαν, χθες, στην ΕΛ.ΑΣ. με την πρώτη περίπτωση να σημειώνεται σε βάρος ενός 66χρονου από το Μαλεβίζι και τη δεύτερη σε βάρος μιας 35χρονης από τις Μοίρες.

Ο 66χρονος χθες το μεσημέρι δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από πρόσωπο που αναφέρθηκε σε προσωπική του υπόθεση και δικαστική προσφυγή στην οποία είχε προχωρήσει ο 66χρονος. Του ανέφερε ότι, προκειμένου να του καταβληθεί ποσό, ένεκα της προσφυγής, έπρεπε από την πλευρά του να προκαταβάλλει τον αναλογούντα φόρο. Ο 66χρονος πείστηκε και κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμο ποσό ύψους 2.000 ευρώ.

Στην πορεία διαπίστωσε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός ανήκει σε κάποιον Αλβανό – ενώ ο άνδρας στο τηλέφωνο είχε συστηθεί ως Έλληνας – και επικοινωνώντας με την τράπεζα, το θύμα της απάτης ζήτησε αμφισβήτηση της συναλλαγής.

Εν τω μεταξύ, η 35χρονη γυναίκα από τις Μοίρες δέχτηκε κι εκείνη τηλεφώνημα, από κάποιον που παρουσιάστηκε ως ο … σύζυγος της λογίστριάς της. Της ανέφερε πως δικαιούνται κάποιο επίδομα και με αυτή τη δικαιολογία της ζήτησε τους προσωπικούς τραπεζικούς κωδικούς, με τους οποίους προχώρησε σε συναλλαγή 650 ευρώ.

Για τις υποθέσεις διεξάγεται έρευνα και οι δράστες αναζητούνται.

Πηγή: cretalive.gr