Πάσχα: Φεύγουν και οι τελευταίοι εκδρομείς - Αυξημένη κίνηση σε λιμάνια, αεροδρόμια και κεντρικούς δρόμους
Με εκδρομείς ενόψει Πάσχα να επιλέγουν προορισμούς στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, η κίνηση στα λιμάνια της Αττικής παραμένει αυξημένη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 03.03.2025 18:41Επιστρέφουν οι εκδρομείς της Καθαράς Δευτέρας - Σε ποια σημεία παρατηρούνται καθυστερήσειςΕλλάδα | 17.04.2025 10:19 Το αδιαχώρητο στα λιμάνια της Αττικής: Όπου... φύγει φύγει πάνω από 34.000 εκδρομείς του Πάσχα!
Συνολικά, 36 πλοία αναχωρούν σήμερα από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, όλα με υψηλότατη πληρότητα.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι σημερινές αναχωρήσεις αφορούν 32.158 επιβάτες:
- Από τον Πειραιά θα εκτελεστούν 16 δρομολόγια με 16.364 επιβάτες.
- Από τη Ραφήνα, 8 δρομολόγια και 8.400 επιβάτες, συν 4 επιπλέον δρομολόγια για Μαρμάρι.
- Από το Λαύριο, 8 δρομολόγια με 2.694 επιβάτες.
Για το Μεγάλο Σάββατο έχουν προγραμματιστεί 15 δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, ενώ από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και το Μεγάλο Σάββατο υπολογίζεται ότι θα έχουν ταξιδέψει συνολικά 126.228 επιβάτες ακτοπλοϊκώς.
Το Λιμενικό Σώμα έχει ενισχύσει τα μέτρα επιτήρησης και εξυπηρέτησης των επιβατών, ενώ συνιστάται στους ταξιδιώτες να βρίσκονται έγκαιρα στην αποβάθρα, ώστε να αποφευχθεί καθυστέρηση κατά την επιβίβαση.
Πάνω από 92.000 οχήματα εγκατέλειψαν χθες την Αττική
Πώς εξελίσσεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα
Η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα εξελίσσεται ομαλά μέσω των εθνικών οδών. Από τη Μεγάλη Τρίτη έως και χθες Μεγάλη Πέμπτη, μέχρι τις 2 το μεσημέρι, περίπου 200.000 οχήματα είχαν περάσει από τα διόδια τόσο της Αθηνών-Κορίνθου όσο και της Αθηνών-Λαμίας.
Μόνο το διάστημα από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, καταγράφηκαν 53.180 διελεύσεις από την Αθηνών-Κορίνθου και 39.909 από την Αθηνών-Λαμίας — συνολικά 92.489 οχήματα, αριθμός αυξημένος σε σχέση με πέρυσι, όταν είχαν καταγραφεί 84.309.
Αναμένεται να αναχωρήσει το τελευταίο μεγάλο κύμα εκδρομέων
Σήμερα αναμένεται να αναχωρήσει το τελευταίο μεγάλο κύμα εκδρομέων, ενώ υπενθυμίζεται ότι από τις 06:00 έως τις 16:00 ισχύει απαγόρευση κίνησης για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών.
Ομαλή η έξοδος των εκδρομέων από Θεσσαλονίκη
Σταδιακή αλλά ομαλή παραμένει η έξοδος των εκδρομέων και από τη Θεσσαλονίκη, με την κίνηση να κορυφώνεται το Μεγάλο Σάββατο. Οι περισσότεροι επιλέγουν προορισμούς στη Χαλκιδική και την Πιερία.
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη είχαν κινηθεί 7.000 οχήματα προς Χαλκιδική μέσω της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Μουδανιών, και 12.300 οχήματα μέσω της Εγνατίας Οδού. Από τα διόδια των Μαλγάρων πέρασαν 17.650 οχήματα, ενώ την ίδια ώρα καταγράφηκαν και 16.895 είσοδοι οχημάτων στην πόλη, αποδεικνύοντας πως η Θεσσαλονίκη παραμένει ελκυστικός προορισμός για τις γιορτές.
Η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας, με διαρκείς ελέγχους για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων.
Διαβάστε ακόμη«Καθεστώς Άγριας Δύσης»: Αυθαίρετα, μπαζώματα, ρύπανση στην Πλάκα της Νάξου - SOS για προστασία της παραλίας
Η αύξηση της κίνησης στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» φέρνει πιο κοντά την επέκταση - Πώς θα είναι η ανανεωμένη μορφή
Βήμα - βήμα η στρατηγική της κυβέρνησης μέχρι τη ΔΕΘ: Τα… διλήμματα, οι περιοδείες και το «καλάθι» των παροχών

Πώς θα κινηθούν λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ και μετρό τις ημέρες του Πάσχα
