Πάσχα 2024: Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων με αυξημένες πληρότητες – Ανοιχτά την Κυριακή τα μαγαζιά

Αυξημένη είναι η κίνηση από νωρίς το πρωί στις εθνικές οδούς, καθώς το πρώτο κύμα αδειούχων εγκαταλείπει την Αττική για το Πάσχα. Αντίστοιχες εικόνες καταγράφονται και στα λιμάνια  της περιφέρειας, όπου χιλιάδες πολίτες περιμένουν υπομονετικά στις ουρές για να επιβιβαστούν στα πλοία, που αναχωρούν με προορισμό τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τον Αργοσαρωνικό, αλλά και την Κρήτη.

Χθες ταξίδεψαν 20.000 επιβάτες, ενώ σήμερα υπολογίζεται ότι θα αγγίξουν τις 25.000. Υψηλές πληρότητες καταγράφονται επίσης στις αεροπορικές πτήσεις και στα ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Aegean, η Κέρκυρα παραμένει ο πιο δημοφιλής εγχώριος πασχαλινός προορισμός, ενώ αρκετοί επέλεξαν φέτος προορισμούς outsider, όπως η Ικαρία και η Σητεία. 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από χθες 26/04 έως τις 12 Μαΐου έχουν τεθεί σε ισχύ τα ακόλουθα μέτρα της  για τη διευκόλυνση της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα:

  • αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής,
  • αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,
  • αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων,
  • ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης,
  • αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.),
  • κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις,
  • παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες και
  • ενημέρωση των πολιτών μέσω των Γραφείων Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή

Το εορταστικό κλίμα είναι εμφανές και στην αγορά, καθώς πολλοί πολίτες επέλεξαν να βγουν σήμερα Σάββατο είτε για καφέ είτε για ψώνια. Αύριο Κυριακή τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, προκειμένου όσοι δεν αναχώρησαν για τον προορισμό της επιλογής τους να κάνουν τα τελευταία ψώνια.

Το εορταστικό ωράριο

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών  προτείνει την Κυριακή τα καταστήματα να λειτουργήσουν από 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.Για τη Μεγάλη Εβδομάδα από Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και Μεγάλη Πέμπτη το ωραίο που προτείνεται είναι συνεχές 9 το πρωί με 9 το βράδυ, την Μεγάλη Παρασκευή από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Ποιες μέρες θα είναι κλειστά τα καταστήματα 

Την Κυριακή του Πάσχα, την Δευτέρα, αλλά και την Τρίτη, λόγω μεταφοράς του εορτασμού της Πρωτομαγιάς τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη

ΕΛΑΣ για διάρρηξη στη διεύθυνσης εκλογών του ΥΠΕΣ: «Διεξάγεται έρευνα» – «Δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο», απαντά το υπουργείο

dba12646-f895-4aa4-ba6b-717394d5ee79.jpg

Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακιστέοι ο «Κοκός» και ένας 26χρονος – Τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι

10ff566c-6afe-4c26-8082-f76246cf7463.jpg

Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του ρεμπέτη της Αριστοτέλους - Τι αποκαλύπτει στενός του φίλος

359fb90b-667b-4af2-9297-ba35071fad8c.png

Αθηνά Οικονομάκου: Η ανάρτηση για την ημέρα του γάμου της - «Πολλές φορές αναρωτήθηκα γιατί το περνάω όλο αυτό»

a8d42875-ecef-4153-a4a7-0c87c40847ff.jpg